Asistenţă medicală de urgenţă

Asistența medicală de urgență este disponibilă pentru orice persoană, cetățean național sau străin, înregistrat legal sau nu. De asemenea, este obligatoriu să se acorde îngrijirile necesare pentru urmărirea sarcinii, nașterii și îngrijirii post-partum, sau pentru minori. Cu toate acestea, pentru a avea pe deplin dreptul la aceasta, trebuie să aveți Cardul individual de sănătate sau un document temporar de asistență medicală (DAST).

În cazul în care nu s-a procesat oricare din aceste două lucruri, de asemenea, puteţi primi asistenţă prin intermediul Centrelor din sistemul basc de sănătate. În acest caz, pentru ca asistența să fie gratuită, odată rezolvată problema de sănătate, persoana va fi trimisă la un centru sanitar pentru a prezenta cererea corespunzătoare.

Informaţii suplimentare

Direcția Teritorială de Sănătate a Guvernului Basc

Orar de asistenţă de urgenţă

În orarul lor obişnuit de la orele 8:00 la orele 17:00, centrele de sănătate au un medic de gardă sau o echipă de intervenţie care se ocupă de cazurile urgente.

În afara acestui orar şi până la orele 8:00 dimineaţa al zilei următoare pacienţii trebuie să meargă la Punctul de Ajutor Permanent (PAC) din Las Arenas, sau la Spitalul Urduliz.

De asemenea, se poate recurge la telefonul gratuit 112 unde va fi analizată situaţia şi se vor da instrucţiunile corespunzătoare.