Asistență victimelor discriminării

Eraberean este Rețeaua sprijinită de către Departamentul de Ocupare a Forței de Muncă și de Politici Sociale al Guvernului Ţării Bascilor, care luptă împotriva discriminării rasiale, etnice sau naționale , orientare si identitațe sexuală și de gen.

O Rețea compusă din acest Departament și din diferite organizații sociale care lucrează în mod semnificativ în domeniul imigrării, promovării romilor și a colectivelor Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor și Transsexualilor, cu care împarte misiunea de a "a consolida prezența principiului egalității de tratament și non-discriminare în politicile publice și în societatea civilă din Euskadi, promovând, atât la nivel instituțional cât și social, discursuri si practici incluzive și activând agenții și resursele necesare pentru a materializa acest fapt".

Obiectivele fundamentale ale Rețelei Eraberean sunt:

 • 1. Promovarea și orientarea politicilor specifice legate de egalitatea de tratament și non-discriminare, în special cu privire la motivele menționate și integrarea principiului egalitătii de tratament și non-discriminare în politicile sectoriale.
 • 2. Punerea mecanismelor și instrumentelor de informare, consultantă, orientare etc., la dispoziția persoanelor, cu scopul de a-și afirma drepturile când sunt încălcate prin aplicarea unui tratament discriminatoriu.
 • 3. Corelarea acestor resurse și instrumente cu altele deja existente
  • a. din alte motive (sex, diversitate funcțională etc.),
  • b. și care să opereze în sectorul public
  • c. proveniente din inițiativele promovate de-a lungul timpului de către organizațiile societătii civile.

Creând sinergii, complementându-se și consolidându-se reciproc.

Eraberean este o Rețea care opereaza în tot spațiul autonom și care pune accentul preferabil pe sectorul privat, combinând

 • O abordare preventivă, pedagogică, de conștientizare și sensibilizare socială etc., vizând mai ales procesele de transformare socială şi culturală, în mod necesar pe termen mediu-lung. Pentru aceasta, se combină programe și activități de sensibilizare, formare de agenți, de creare de materiale de informare, consultanță pentru instituțiile și organizațiile sociale etc.
 • În ultimul rând o abordare de operare, în sensul de a le oferi o asistență cât mai urgent posibil anumitor persoane în concret, în situații determinate și în cursuri de acțiune precisă. În acest scop, se ramifica în pe teritoriu prin intermediul unor serii de organizații care vor avea rolul de a detecta situații discriminatorii și de a oferi asistență persoanelor individuale și grupurilor.

Asociații partenere:

CITE-CCOO Bizkaia

Errespetuz

KaleDorKayiko

Nevipen

Mai Multe Informaţii